Qui som

El Centre sorgeix per brindar atenció especialitzada a supervivents de violència política, vulneracions greus de DDHH, maltractaments i/o tortura. Des de Sir[a] atenem denunciants i defensores de DDHH; persones migrants que necessiten atenció amb enfocament transcultural; o bé personal humanitari, d’ONGs o associacions i col·lectius professionals, confrontats a situacions traumàtiques, estressants o de desgast professional.

Sir[a] neix l’any 2011 com l’àrea clínica del Grup d’Acció Comunitària (GAC), una organització dedicada des de fa més de 20 anys a la promoció de la Salut Mental i la defensa dels Drets Humans des d’un enfocament psicosocial. Des d’aleshores el nostre equip treballa de forma independent i amb autonomia pròpia.

El Maig de 2016, Sir[a] es constitueix de manera independent per garantir la seva neutralitat i imparcialitat, arribant a dia d’avui com un centre de referència a nivell internacional. Així, Sir[a] és membre de l’International Rehabilitation Council for Torture Victims, la Network of Rehabilitation Centers for Torture Victims (Euronet).

Les nostres principals línies de treball són els informes pericials, l’atenció terapèutica, l’acompanyament psicojurídic, la denúncia, la formació i la investigació. A més, Sir[a] és un centre de referència en l’elaboració de pericials forenses, mèdiques i psicològiques, especialitzant-nos en l’aplicació del Protocol d’Istanbul. Com a equip comptem amb professionals de la psicologia, la psiquiatria, la medicina i el dret, amb suport d’una xarxa de pèrits i consultors internacionals.

La nostra feina en xifres…

850

Pacients atesos

302

Peritatges

146

Formacions

63

Participació en litigis
ALGUNES FITES

El Camí del Centre Sir[a]

Des de la nostra consolidació com a equip autònom i independent, hem participat en multitud de projectes a nivell nacional i internacional, que han significat un assoliment per a nosaltres, en línia amb la nostra tasca de denunciar la tortura i acompanyar els qui la pateixen. Ara, compartim com s’han gestat alguns d'aquests èxits.

Mirem breument cap enrere per agafar impuls i seguir caminant.

EL NOU CENTRE

Ens hem mudat

a un nou local!

Des de Sir[a] volem seguir en peu contra els maltractaments i la tortura com venim fent des del 2011. Per seguir, enguany hem apostat per fer un pas més i consolidar-nos com a Centre d'Atenció a Víctimes de Maltractaments i Tortura amb seu física a Madrid i comptant amb equips col·laboradors a Barcelona, Bilbao i València. </p>
<p>El nou espai està ubicat al carrer Pinos Baja, 41, al barri de Valdeacederas a 15 minuts caminant dels jutjats de Plaça Castella.